TEKNİK RESİM KAĞITLARI
Teknik resimde çizimlerin yapıldığı standart ölçülerdeki kağıtlardır. Kağıtlar resmin özelliğine ve büyüklüğüne göre seçilir. Seçilen kağıtlar ya hazır alınır ya da kesilerek elde edilir.
a) Düz Beyaz Resim Kağıtları: Beyaz selülozdan yapılmış bir yüzeyi düzgün diğer yüzeyi ise pürüzlü resim kâğıtlarıdır. Işık geçirgenlikleri yoktur. Hazır A4 kâğıdı bu tür kâğıtlardandır.
b) Eskiz Kâğıtları: Adi şeffaf kâğıtlardır. Karalama çalışmalarında kullanılır. Aydınger kâğıdına çizilecek bir resim önce eskiz kâğıdına çizilir daha sonra aydıngere mürekkeple çizilir.
c) Aydınger Kâğıdı : Açık gri renkte, saydam, kırılgan ve mürekkebi dağıtmayan bir yapıya sahiptir. Nem ve sıcaktan etkilenir. Katlandıkları zaman kat yerinden kırılır.
d) Ozalit Kâğıtları : Yağlı şeffaf kâğıtlardır. Açık mavi, açık sarı ve beyaz renkte olur. Havanın neminden etkilenmez. Kazıntılara karşı dayanıklıdır. Işıktan zarar gördüğü için sarılı rulo halinde bulunur. Ozalit makinalarında kullanılır.
e) Yağlı Kâğıtlar : Bitkisel yağa batırılmış kâğıdın havada kurutulmasıyla elde edilir. Yarı saydamdır. Yüzeyleri düzgündür ve nemden etkilenmez. Mürekkepli çizimlerde kullanılır.
f) Milimetrik Kâğıtlar : Düz resim kâğıtlarının üzerinde milimetrik çizgiler bulunan şeklidir. Çizgiler; mavi, kırmızı veya başka renkte olabilir. Kroki ve grafik çizimlerinde kullanılır.
g) Asetat Kâğıtları : Selülozik saydam plastikten yapılır. Su, yağ ve ısıya karşı dayanıklıdır.